29 Nisan 2014 Salı

LOGO

Logo processing ile yapıldı ve aslında oldukça kolay. İnteraktif 3 boyulu görüntülemeyi internet ortamına aktarmayı çözemediğim için bu şekilde. Processingjs denen bir zamazingoyu kullanan (benim kullanmayı başaramadığım) bir site (hascanvas.com) sayesinde burada. Processing'i web ortamında kullanabilme fikri, bir çok daha heyecanlı projeye gebe.
 Neyse * tek çizgi gibi çizilen LAB aslında iki noktası bilinen 9 doğru parçasından oluşuyor
               *Bu noktaların koordinatlarına eklenen değişkenlerin, mause'un bulunduğu koordinatlara bağlanması ile şekil hareket ediyor.
                *Mause ekrandan ayrıldığında da bu değişkenler sıfırlanıyor ve şekil eski haline dönüyor.
                *Hatta ben mauseun bulunduğu koordinatlarını sınırlandırarak bağladığım için hızlı bir şekilde çekerseniz, algılayamıyor ve şekil düzelmiyor.
                *Bir de daha da canlandırmak için, rastgele (ama akıcı) değişkenler ekledim koordinatlara, aynısı renk koduna da ekleyip onun da değişmesini sağladım.
                 *TADAAA! Geçmiş olsun.

Eğer mause'u sol üstten yaklaştırırsanız, deformasyonu yavaşça izleyebilirsiniz. (çünkü koordinatlar orada (0,0) ve bozulma yavaşça başlıyor.)
hascanvas'ın kendi etiketi çok sinir bozucu, bilen, processingjs'yi kullanmayı araştırıp öğrenen olursa dünyamızı değiştirmiş olur, LAB budur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder